Den rigtige måde at vaske dit badetøj på

Levi Strauss’ chef, Chip Bergh har fortalt offentligheden, at de ikke bør vaske deres jeans. Det virker måske lidt ulækkert, men okay de må jo vide hvad de snakker om. Det kan være fint, at du ikke vasker dine jeans, men for guds skyld skal du vaske dit badetøj!
Badetøj er dyrt og lærer du hvordan man tager sig af det, vil det holde hele sæsonen ud. Uanset om du bruger en badedragt dagligt eller bare indimellem, kan stoffet tage rigtig hård skade fra pool kemikalier, sol, sand, temperaturer og lotioner. Så hvad er den helt rigtige måde at rense din badedragt på? Hvordan vasker du en badedragt?

Vask med det samme, ellers begynder dit badetøj at lugte

Det vigtigste du kan gøre, når du rengøre en badedragt, er at skylle den lige efter du har taget den af, og så vaske den godt, når du efterfølgende kommer hjem. Dette vil minimere den tid, stoffet udsættes for eksempelvis solcreme, sved, salt og klor. Jo hurtigere du vasker den, desto mindre sandsynligt vil dit badetøj lugte af klor, stranden eller bare sved. Den nemmeste måde at gøre dette på, er at tage badetøjet med ind i brusebadet.

Vask dit badetøj i hånden

Opvarmning i en vaskemaskine kan beskadige stofferne, selvom den er indstillet på skånevask. Farvestoffer i stoffet er også mere tilbøjelige til at løbe og potentielt ødelægge dit andet sommer tøj. Faktisk det at vaske din badedragt i vaskemaskinen, nok det værste, du kunne gøre. Badetøj behøver blid pleje og kærlighed.

Brug ikke skyllemiddel eller vaskemiddel

Mange råder dig til at bruge en smule vaskemiddel til at rengøre dine badedragter. Men vaskemidler er alt for hårde for det meste spandex badetøj og vil ofte få farven til at falme, især lysere farver. Selv en lille smule vaskemiddel kan føre til farvetab. Selv på hvide badedragter må du aldrig bruge blegemiddel! Brug i stedet mild håndsæbe, der ikke har tilsat fugtighedscreme. Dette vil gøre at din nye badedragt holder meget længere.

Aldrig, aldrig vrid dit badetøj

Det er meget fristende at gøre dette, men du bliver nødt til at lade være. At vride din badedragt er den hurtigste måde at ødelægge den på. Spandex taber sin form og elasticitet. Læg den i stedet fladt på et håndklæde og rul håndklædet op og klem forsigtigt. Fjern det fra håndklædet og læg det fladt for at tørre.

Tørretumbleren er forbudt

Den konstante omdrejning i en tørretumbler kombineret med overdreven varme er en hurtig måde at ødelægge dit yndlings badetøj på.

Hvordan skal man så tørre badetøj?

Dette kan komme som en overraskelse, men det er bedst ikke at hænge dit badetøj til tørre i solen, da vandmængden i bunden vil strække fibrene ud. Tør indenfor eller i skyggen. Direkte sol vil få farverne til at forsvinde. Tør det hellere ikke over et klimaanlæg, da du sandsynligvis får hele rummet til at lugte af fugtig badedragt – Ikke så dejligt. Badetøj i saunaen er heller ikke det bedste.

Den bedste måde er at lægge dit badetøj fladt på et håndklæde og rul håndklædet op og klem forsigtigt. Fjern det fra håndklædet og læg det dernæst fladt for at tørre.

Hvad hvis jeg ikke har tid?

Hvis du skal tørre din badedragt hurtigt, kan du bruge din hårtørrer. Bare sørg for at den er indstillet til at blæse kølig luft. Hvis du ikke har tid til at tørre badetøjet, put dit våde tøj i en plastikpose. Inden du lukker den til, er det en god ide at stikke nogle huller i posen til ventilation og derefter en T-shirt eller et håndklæde om det til fange de dryp der måtte komme. Du ville blive forbløffet over, hvor hurtigt mug begynder at vokse uden ventilation. Når du får muligheden, få den tørret så hurtigt du kan.

Lad badetøjet få fred

Du ved sikkert, at kvinders badetøj typisk er lavet af spandex stof. Men vidste du, at spandex faktisk er et hukommelsesstof? Det betyder, at når det bliver strakt ud, går det tilbage til den oprindelige form. Sørg for at give din badedragt en pause. Det tager normalt cirka en dag for at badetøjet kommer tilbage til sin normale tilstand. Så brug ikke den samme badedragt flere dage af gangen. Skift mellem flere dragter og giv dem mulighed for at trække vejret og vende tilbage til deres oprindelige form. Desuden har du sikkert en masse forskelligt badetøj i din garderobe der bare venter på at blive brugt.

Vask og tørring af dit badetøj kan være en besværlig opgave, men det vil hjælpe med at få din yndlings badedragt til at holde meget længere og hjælpe dig med at spare penge på din sommer garderobe. Husk, det er en rigtig god idé at have mere end én badedragt, når du tager et sted hen, fordi du aldrig bør gå med en fugtig badedragt. Vådt badetøj og bikinier er et glimrende sted for bakterier og skimmelsvamp, og det er en trist måde at få et ubehagelig udslæt på eller endda en infektion. Så hvis du køber en ny badedragt bare for at være på den sikre side, kan du lige så godt købe to eller tre.

Er du blevet fristet til at købe badetøj, så start her.

Back to Top