Hvorfor ikke bruge badetøj i sauna?

Når nu man er i svømmehallen og får lyst til en tur i saunaen, kan det være fristende at beholde badetøjet på.  Det er der også mange der gør, men der er faktisk to gode grunde til at lade være.

Badetøj er en smittefare

Når man sidder i saunaen, så kommer man naturligvis til at svede. Det er dejlig varmt, og sveden drypper langsomt af kroppen, og en del lander uden tvivl på badetøjet. Har man siddet i saunaen ved høj varme i 20-30 minutter, kommer der faktisk en del sved ud af kroppen. Herefter er der mange der fristes til at hoppe i vandet igen. Der er også nogen der tager badetøjet af og lægge det direkte i tasken.

Begge dele er slet ikke smart, for badetøjet er nu fyldt med sved, og dermed også en masse bakterier og affaldsstoffer fra kroppen. Går man i vandet, vil man overføre disse bakterier dertil i stedet for. Jo færre bakterier der er i badevandet, des mindre klor skal der bruges, og det er i alles interesse, da kroppen og især huden ikke har godt af klor.

Høj varme er en badetøjs dræber

Ud over at blive en bakteriebombe, så tager badetøjet også rigtig meget skade af at blive udsat for den høje varme der findes i en sauna.  Det er det slet ikke lavet til. Badetøjet mister formen, og stoffet bliver ødelagt og mørt. Er man villig til at købe nyt badetøj ofte, gør det selvfølgelig ikke så meget, men er man glad for sin nye badedragt, skal man passe godt på den. Af samme grund må man naturligvis heller aldrig komme badetøjet i tørretumbleren, men det havde du sikkert regnet ud. Eller kan du læse her, hvordan du vasker dit badetøj.

Har du fået ødelagt dit badetøj og trænger til nyt? Find din nye badedragt her

2 thoughts on “Hvorfor ikke bruge badetøj i sauna?

 1. Undskyld men det omkring høj koncentrat af klor i svømmebassiner, er simpelthen ikke rigtigt, der er 0,4 milligram pr. liter vand..
  Det der giver røde øjne er den brugte klor, det vil sige, den klor der er forurenet med urenheder, hvilket der heller ikke er meget af,
  da kravene til svømmehals vand er så høje i bekendtgørelsen fra juli 2017.
  Lad være med at skrive noget der ikke passer.
  Mvh
  Bo Them-Nautrup
  Teknisk chef
  Avedøre svømmehal

  1. Hej Bo
   Vi beklager den fejlagtige udlægning af koncentrationen af klor i svømmehaller. Her må du klart være eksperten, og vi retter ind på stedet. Tak for din feedback.
   Mvh. Kent fra Curvii

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top