Æblecrumble med Marcipan

En nem dessert, de fleste bare holder af – Æblecrumble 🍎
Hvis der pludselig står gæster ved døren og du mangler lidt nemt, så kunne denne æblecrumble være den perfekte løsning.

Det skal du bruge:

  • 700 g æble, i tern eller både
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 vaniljestang, kornene herfra
  • 1 tsk smør, til at smøre fadet
  • 150 g havregryn, grovvalset
  • 100 g hvedemel
  • 50 g mandler, finthakket
  • 75 g sukker
  • 150 g smør
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 vaniljestang, kornene herfra
  • 1 knsp. salt
  • 150 g marcipan

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 175°.
  • Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tern.
  • Bland æblerne med sukker, kanel, kardemomme og vanilje i en skål.
  • Smør tærteformen, og fordel æblerne deri.
  • Rør havregryn, mel, sukker, vaniljepulver og salt sammen i en skål, og smuldr smørret i.
  • Riv marcipanen groft på et rivejern, og hak mandlerne. Rør det derefter i smuldredejen
  • Fordel dejen over æblerne i formen.
  • Bag æblecrumblen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er sprød og gylden.
  • Servér med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.


Hvis du nu er en af de heldige, der kan komme ud og plukke friske æbler. Vil vi klart anbefale at gøre det i en af disse lækre styles 👇🏻👇🏻

[magento sku=”Z92383J-NightSky,G215065-Black,15206089-IndiaInk” suffix=” DKK”]


Velbekomme og God Fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to Top