
En nem dessert, de fleste bare holder af – Æblecrumble 🍎
Hvis der pludselig står gæster ved døren og du mangler lidt nemt, så kunne denne æblecrumble være den perfekte løsning.
Det skal du bruge:
- 700 g æble, i tern eller både
- 2 spsk sukker
- 1 spsk kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1/2 vaniljestang, kornene herfra
- 1 tsk smør, til at smøre fadet
- 150 g havregryn, grovvalset
- 100 g hvedemel
- 50 g mandler, finthakket
- 75 g sukker
- 150 g smør
- 1 tsk kanel
- 1/2 vaniljestang, kornene herfra
- 1 knsp. salt
- 150 g marcipan
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 175°.
- Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tern.
- Bland æblerne med sukker, kanel, kardemomme og vanilje i en skål.
- Smør tærteformen, og fordel æblerne deri.
- Rør havregryn, mel, sukker, vaniljepulver og salt sammen i en skål, og smuldr smørret i.
- Riv marcipanen groft på et rivejern, og hak mandlerne. Rør det derefter i smuldredejen
- Fordel dejen over æblerne i formen.
- Bag æblecrumblen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er sprød og gylden.
- Servér med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Hvis du nu er en af de heldige, der kan komme ud og plukke friske æbler. Vil vi klart anbefale at gøre det i en af disse lækre styles 👇🏻👇🏻
[magento sku=”Z92383J-NightSky,G215065-Black,15206089-IndiaInk” suffix=” DKK”]
Velbekomme og God Fornøjelse