Pavlova er en meget sød og yndig kage, baseret på marengs. I denne udgave er der tilføjet lidt syrlighed, der bryder det hele lidt op på en super lækker måde.
Ingredienser du skal bruge til påske pavlovaen:
- 8 æggehvider
- 1 knivspids salt
- 500g sukker
- 1 spsk majsmel
- 2 tsk eddike
Det skal du bruge til Citroncremen:
- 4 blade husblas
- 3 æg
- 100g sukker
- Saft fra 2 citroner
- Fintrevet skal fra 1 ubehandlet citron
- 1/4 liter piskefløde
For at gør den endnu mere påske-fin, kan man pynte kagen af med flotte chokolade æg.
Sådan gør du:
- Pisk æggehvider og salt stift. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens der piskes.
- Når massen er blank, tilsættes majsmel og eddike.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Tegn en cirkel (brug en tærteform eller en stor tallerken på ca. 22 cm i diameter) på bagepapir (TIP: vend bagepapiret med tegne-stregerne nedad, ellers kan de godt smitte af), og fordel massen på den.
- Gør bunden flad i midten, og forhøj kanten en smule.
- Kom marengsen i ovnen, og skru ned til 120 grader.
- Bag i ca. 1 time og 15 minutter.
- Åbn ovnen, og lad marengsen køle helt af.
- Læg husblas i koldt vand i 5 minutter.
- Pisk æg og sukker hvidt med en elpisker.
- Kom citronsaft i en lille gryde, varm det op til kogepunktet, og sluk blusset. Vrid husblas, og smelt den i citronsaften.
- Rør citronsaften i æggemassen sammen med citronskal, og vend så flødeskum i til sidst.
- Lad cremen hvile koldt en times tid, så den har sat sig lidt, inden den fordeles på marengsen.
- Dekorer kagen med cremen, og pynt til sidst med eksempelvis chokoladeæg.
(Kagen er set hos ALT for damerne).
Velbekomme!