Opskrift på Påske pavlova

Pavlova er en meget sød og yndig kage, baseret på marengs. I denne udgave er der tilføjet lidt syrlighed, der bryder det hele lidt op på en super lækker måde.

Ingredienser du skal bruge til påske pavlovaen:

  •  8 æggehvider
  • 1 knivspids salt
  • 500g sukker
  • 1 spsk majsmel
  • 2 tsk eddike

Det skal du bruge til Citroncremen:

  • 4 blade husblas
  • 3 æg
  • 100g sukker
  • Saft fra 2 citroner
  • Fintrevet skal fra 1 ubehandlet citron
  • 1/4 liter piskefløde
For at gør den endnu mere påske-fin, kan man pynte kagen af med flotte chokolade æg.

Påske Pavlova

Sådan gør du:

  1. Pisk æggehvider og salt stift. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens der piskes.
  2. Når massen er blank, tilsættes majsmel og eddike.
  3. Forvarm ovnen til 180 grader.
  4. Tegn en cirkel (brug en tærteform eller en stor tallerken på ca. 22 cm i diameter) på bagepapir (TIP: vend bagepapiret med tegne-stregerne nedad, ellers kan de godt smitte af), og fordel massen på den.
  5. Gør bunden flad i midten, og forhøj kanten en smule.
  6. Kom marengsen i ovnen, og skru ned til 120 grader.
  7. Bag i ca. 1 time og 15 minutter.
  8. Åbn ovnen, og lad marengsen køle helt af.
  9. Læg husblas i koldt vand i 5 minutter.
  10. Pisk æg og sukker hvidt med en elpisker.
  11. Kom citronsaft i en lille gryde, varm det op til kogepunktet, og sluk blusset. Vrid husblas, og smelt den i citronsaften.
  12. Rør citronsaften i æggemassen sammen med citronskal, og vend så flødeskum i til sidst.
  13. Lad cremen hvile koldt en times tid, så den har sat sig lidt, inden den fordeles på marengsen.
  14. Dekorer kagen med cremen, og pynt til sidst med eksempelvis chokoladeæg.

(Kagen er set hos ALT for damerne).

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top