Opskrift på cheesecake med kiksebund og hindbær

I pauserne deler vi gerne en masse gode opskrifter og indimellem er vi så heldige, at der også er nogen, der har taget kage med hjemmefra. Sidst var det Vinnie som havde lavet den mest fantastiske cheesecake og så ville hun sørme også dele opskriften med os:

Cheesecake med kiksebund og hindbær

Dette skal du bruge:

Kiksebund:

  • 250 g Digestivekiks
  • 125 g smør
  • 1 tsk. stødt kanel
  • En springform (ca. 22 cm i diameter)

Flødeostecreme:

  • 3 blade husblas
  • 400 g flødeost naturel
  • 100 g flormelis
  • 2 tsk. fintrevet skal fra 1 limefrugt, usprøjtet
  • (kan også udskiftes med citron)
  • 2½ dl piskefløde

Ribsgelé:

  • 1 glas ribsgelé
  • 400 g friske hindbær

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Knus kiksene ved at lægge dem i en frysepose og banke på posen med en grydeske eller med en knyttet hånd. Du kan også bruge en blender.
  3. Smelt smørret ved svag varme, og rør det herefter sammen med de knuste kiks.
  4. Tryk nu kiksemassen ud i bunden af springformen, så den har en lige overflade, især i kanterne.
  5. Bag kiksebunden i ovnen i 10 minutter. Lad den køle helt af i formen.

Flødeostcreme:

  1. Læg husblassen i en stor skål med koldt vand i 10 minutter.
  2. Pisk imens flødeost, flormelis og fintrevet limeskal sammen i en stor skål.
  3. Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål.
  4. Læg den udblødte husblas i en lille gryde med det vand, som hænger ved. Smelt nu husblassen over vandbad eller ved meget svag varme direkte på komfuret, uden at det bobler eller koger.
  5. Rør 4-5 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas.
  6. Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen.
  7. Til sidst vendes den sidst husblas-fløde-blandingen hurtigt sammen med flødeostecremen.
  8. Flødeoscremen skal nu fordeles oven på kiksebunden i springformen, så overfladen bliver glat. Tip: Vip springformen i lidt forskellige retninger, så fordeler cremen sig jævnt.
  9. Stil cheesecaken i køleskabet i ca. 2 timer, så flødeostecremen stivner.

Ribsgelé:

  1. Smelt ribsgeleen i en gryde ved svag varme. Den skal kun smelte og ikke være brandvarm.
  2. Hæld den smeltede ribsgelé ud på den stivnede cheesecake, og drej hurtigt springformen rundt med hænderne, så den varme gelé fordeles jævnt ud over hele overfladen.
  3. Sæt hurtigt herefter hindbærrene tæt sammen i den varme gelé, inden den når at stivne helt.

6 thoughts on “Opskrift på cheesecake med kiksebund og hindbær

    1. hej Inge,
      Hvis du bruger ribsgele fra glas, burde det stivne igen går det bliver koldt. Sukker i gelen, burde få det til at stivne, ellers kan man tilsætte lidt pektin

    1. Hej Michella,
      Undskyld, jeg havde helt misset din kommentar.
      Ja, den kan godt laves dagen før.. Kiksebunden kan godt blive en lille smule mere blød af det, men den smager stadig lækkert.
      mvh. Charlotte / Curvii

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top