Vi elsker en lille kage engang imellem. Her er opskriften på Lenes lækre lakrids småkager som hun har forkælet os og vores kunder med.
Du skal bruge:
- 500 g mel
- 1 tsk. bagepulver
- 50 g lakridspulver (eller efter smag)
- 375 g smør
- 300 g sukker
- 2 æg
Sådan gør du:
- Sigt mel og bagepulver i en skål. Hak smørret i små tern og kom det i sammen med lakridspulver, sukker og æg. Det hele æltes sammen i en røremaskine eller med hænderne indtil smørret ikke længere kan ses.
- Dejen trilles til stænger på ca. 4 cm i diameter. De sættes i køleskabet eller fryseren. Når stængerne er hårde nok kan du skære dem ud i tynde skiver.
- Skiverne bages ved 180 grader i alm. ovn og ved 160 grader i varmluftsovn i 10-15 min.
– Og så har du de lækreste små sprøde småkager.
(Hvis du vil bage småkagerne uden sukker kan du erstatte det med 150 g Stevia eller 300 g Sukrin).