Color blocking, kender du det?

Ved du hvad color blocking egentlig er? Det er en mode trend, hvor man bruger store flader af farver i samme outfit.

Reglen ved color blocking, hvis man skal kalde det noget, er at holde sig fra prints og mønstre. Du må gerne kombinere en meget farverig farve med en neutral (brun, grå, hvid og marineblå) og stadigvæk holde dig til trenden. Derudover er det godt at vælge en farve kombination, der for dig til at føle dig godt tilpas.

Herunder har vi skrevet lidt om de forskellige måder du kan vælge farver ud fra. Om du er modig eller måske er du mindre klar til et væld af farver. Det er helt okay, color blocking behøver hverken at være overvældende eller et farvelade overdrev.

Komplementær farver – kontraster

Du må hellere end gerne bruge farver fra forskellige dele af farvehjulet. Hvis du er modig kan du bruge komplementær farver, som ofte kaldes kontraster. Det er farver der ligger overfor hinanden på hjulet, et eksempel er gul og lilla.

Komplementær farver

Analoge farver

Analoge farver kan give en form for afslappethed i dit farve valg, da det er farver der ligger op af hinanden i farvehjulet. Det er farver der giver ro, uden noget der stikker for meget ud.

Et eksempel på analoge farver er: gul, lys orange og mellem orange. Altså 3 farver der ligger som naboer i hjulet.

Analoge farver

Primær farver

Farver vi alle kender fra børnelegetøj. Primærfarver er gul, blå og rød, de er også kendte for at ikke kunne blandes ud af andre farver, men de kan derimod skabe alle de andre.

Primær farver kan ofte være meget markant og vil nok mest blive brugt i color blocking hvis man er rigtig modig.

Primær farver

Color blocking i garderoben

Hos Curvii har vi lavet en helt kategori, med color blocking muligheder. Du kan mixe og matche med hvad du allerede har i garderoben, eller gå all-in på et nyt farve bekendskab.

Det er super smart at vide om du er til kolde eller varme farver, og om det passer til dig. Det kan man ofte se ud fra hud -og hår farve.

Er du til kolde eller varme farver?

Som vi alle ved, kan forskellige farver gøre ting ved kroppens udseende, en mørk farve kan skjule noget man måske ikke er så glad for, eller skabe “nye kurver”. Der er dog ingen der siger at den mørke farve skal være sort. Man kan sagtens bruge en mørk lilla eller marineblå. Det gør dig mindre markant, men det skjuler stadig mere end en lys farve.

 

Farver skal helst gøre dig glad og hvis de ikke gør det, skal du måske prøve noget nyt.

Herfra skal der lyde “god fornøjelse”. Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar – vi er klar med et svar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top