Kransekagetårn

Kagemasse
1 kg ren rå marcipan
300 g flormelis
80 g pasteuriserede æggehvider

Glasur
Ca. 75 g sigtet flormelis
30 g pasteuriserede æggehvider

Kransekagemassen

Bland marcipan og flormelis med en spartel i en røremaskine, eller ælt det med hænderne. Tilsæt æggehviderne gradvist, indtil du opnår en jævn og ensartet masse. Pak kransekagemassen i en lukket plasticpose og opbevar den i køleskabet i mindst 2 timer, helst til næste dag.

Væg kransekagemassen i portioner á 300 gram. Rul hver portion ud til en 80 cm lang, jævn stang. Tryk forsigtigt på stangen på den side, der vender mod dig, for at forme en “liggende blød trekant”. Løsn alle trekantstængerne forsigtigt med en paletkniv. Skær trekantstængerne i stykker på præcist 8, 10, 12, 14 cm osv., indtil alt er brugt. Husk at lave en kugle til toppen.

Fold hvert målt stykke til en opretstående ring og placer dem på en bageplade med bagepapir. Afslut ved at trykke alle ringene flade med et stykke bagepapir og en bageplade ovenpå – pres let og fjern derefter bageplade og papir. Bag ved 200 grader, indtil de er gyldne, hvilket tager ca. 14 – 18 minutter.

Glasuren

Pisk flormelis og æggehvider sammen med en håndmikser, indtil de bliver hvide og luftige. Når glasuren holder sin form og ikke løber sammen efter piskning, er den klar. Overfør den færdige glasur til et cornet lavet af bagepapir.

Vælg det serveringsfad, som kransekagetoppen skal præsenteres på, og placer den største ring på fadet. Påfør de ikoniske “glasurtunger” på den største, afkølede ring først. Anbring derefter den næststørste bagte ring ovenpå og fortsæt processen, indtil den mindste ring og til sidst kuglen som top er på plads.

Lad kransekagetoppen tørre i et par timer ved stuetemperatur. Dæk den til med plastik, hvis den skal gemmes til de kommende dage. Dekorer gerne kransekagetoppen festligt med flag, knallerter eller anden pynt efter smag for at fejre årets sidste dag.

Det tager ca. 2 timer at lave, hvis du har prøvet det før, og der er nok til ca. 30 mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top