Rosa bager Curvii Cookies

– Cookies er ikke det, jeg bager mest af, erkender Rosa, som nu i samarbejde med Kirsa fra Curvii, skal bage de berømte Curvii Cookies.

Du kender sikkert indersiden af Rosas køkken. Og har man set bare én af de mange udsendelser fra Rosas egen kanal på YouTube, kender man også den stemning, som omgiver Rosa alle steder. Vi kan kun nikke ja til at den også mærkes, når man faktisk er i lokalet. Hyggen. Letheden til latter. Gæstfriheden. Hjemmet oser af hjerterum.

Kirsa fra Curvii og Rosa fra Bagedysten skal sammen bage Curvii Cookies. Kirsa har gjort det utallige gange, mens Rosa aldrig har bagt denne opskrift tidligere.

Begge er naturligvis iført lækre styles fra Curvii shoppen.

Rosa i en tunika fra Pont Neuf

Kirsa er iført en blomstret tunika fra Gozzip

Ingredienserne er fundet frem og Rosas faste fotograf, Frederik Kulmbach er klar. Der skal filmes til Rosas egen YouTube kanal, ”Rosa uden filter”, hvor flere end 14.700 abonnenter kigger med, når hun tryller med madlavning i sit køkken i Glyngøre.

Frederik kigger på dagens hovedpersoner og siger: ”I klapper bare, når I er klar”. Indforstået betyder det, at han efterfølgende kan se hvor billede og lyd passer sammen, når der skal redigeres i optagelserne.

– De snakker meget, afslører han og det gør ikke opgaven nemmere. Måske sjovere, men ikke nemmere.

De to forsøgte forud for optagelserne at spole sig ind på, hvad emnet skulle være, men de snakker. De hygger – det er tydeligt for enhver.

– Alle kan lide de her cookies for man kan selv vælge, hvad man tilsætter, fortæller Kirsa.

– Alt det man er vild med.

– Hvis man hellere vil have hvid chokolade end den mørke, så bytter man blot rundt. Det der fuldender denne cookie, er at der er brug farin i. Det gør den blød og lækker. 180 gram brun farin. Det smelter og bliver superlækkert.

– Bom bom, lyder det fra Rosa.

Der kommer gang i røremaskinen igen. Ingredienserne kommer i en for en. Grunddejen og så alt det vi elsker – chokolade og nødder. Så er det bare at huske hvad man tænkte sidste gang, man bagte kagerne. Hvad var det nu, man gerne ville have i næste gang?

Dejen bliver som modellervoks og der er masser af den. Rulles ud som en pølse og man kan faktisk nøjes med at bage en enkelt pladefuld og gemme resten af dejen på køl til senere eller måske fryse den ned.

– Man kan også forære den væk som værtindegave. Lyder det fra Kirsa.

– Tage de friskbagte kager med til kaffe hos veninden og give hende den ekstra dej til at putte i fryseren.

De snakker. De bevæger sig rundt i køkkenet. Der grines. Frederik er kommet på opgave. Der brydes og det betyder, at der skal klappes – igen. Et enkelt klap – lige som med et klaptræ på en filmoptagelse.

Der skal kager på pladen. Kagerne skal i ovnen. Resten af dejen rulles sammen og puttes i plastposer og videre i fryseren.

– Hvor længe kagerne skal bages, er meget individuelt alt efter ens ovn, understreger Kirsa.

– Og naturligvis spiller det jo også ind, hvad man har tilføjet af egne favoritter, men som udgangspunkt siger jeg 17 minutter, så må man lige holde et vågent øje.

Mon ikke du selv kunne tænke dig at spage de lækre Curvii Cookies?

Opskriften finder du lige her – god fornøjelse

Back to Top