Den famøse gulerodskage, der fik Rosa Kildahl med i Den Store Bagedyst og ind i vores hjerter.
Du skal bruge:
- 400 g. sukker
- 5 æg
- 2 1/2 dl. neutral olie
- 275 g. mel
- 1 1/2 tsk. vanilje sukker
- 2 1/4 tsk. bagepulver
- 3/4 tsk. salt
- 1/4 tsk. natron
- 3 tsk. kanel
- 1/4 tsk. stødt chili
- 500 g. gulerødder
- 50 g. hasselnødder som er ristet og hakket groft
- 50 g. mandler som er ristet og hakket groft
Til den lækre topping skal du bruge:
- 250 g. naturel smøreost – endelig ikke en light model
- 175 g. smør
- 310 g. flormelis
- 2½ tsk. vaniljesukker
- Evt. saften fra en halv lime frugt og skallen fra en hel lime frugt
Så skal der bages. Du gør således:
- Begynd med at piske æg og sukker skummende – ca. 4 min.
- Si de tørre ingredienser og vend dem sammen. Undgå klumper
- Rør olien i.
- Riv gulerødderne groft og vend dem i dejen som det sidste – sammen med de hakkede og ristede nødder
- Dejen fordeles i en springform på ca. 26 cm og bages midt i ovnen ved 185 grader i ca. 45-60 min. (Tiden afhænger naturligvis af ovnen samt størrelsen på springformen)
- Kagen afkøles helt inden den pyntes med topping
- Til toppingen piskes først smør, sukker og vanilje sukker til en lys og luftig masse
- Tilsæt flødeost, samt lime saft og skal i og rør forsigtigt sammen
- Når kagen er afkølet, kan den toppingen fordeles – brug gerne sprøjtepose
- Pynt kagen efter smag og behag. Her kan evt. bruges lidt lime skal på toppen og hakkede nødder på siderne
Velbekomme og god bagelyst 🍰