Gulerodskage ala Rosa

Rosa er iført en kjole fra Pont Neuf – Kirsa er i en tunika fra Gozzip.

Den famøse gulerodskage, der fik Rosa Kildahl med i Den Store Bagedyst og ind i vores hjerter.

Du skal bruge:

  • 400 g. sukker
  • 5 æg
  • 2 1/2 dl. neutral olie
  • 275 g. mel
  • 1 1/2 tsk. vanilje sukker
  • 2 1/4 tsk. bagepulver
  • 3/4 tsk. salt
  • 1/4 tsk. natron
  • 3 tsk. kanel
  • 1/4 tsk. stødt chili
  • 500 g. gulerødder
  • 50 g. hasselnødder som er ristet og hakket groft
  • 50 g. mandler som er ristet og hakket groft

Til den lækre topping skal du bruge:

  • 250 g. naturel smøreost – endelig ikke en light model
  • 175 g. smør
  • 310 g. flormelis
  • 2½ tsk. vaniljesukker
  • Evt. saften fra en halv lime frugt og skallen fra en hel lime frugt

Så skal der bages. Du gør således:

  1. Begynd med at piske æg og sukker skummende – ca. 4 min.
  2. Si de tørre ingredienser og vend dem sammen. Undgå klumper
  3. Rør olien i.
  4. Riv gulerødderne groft og vend dem i dejen som det sidste – sammen med de hakkede og ristede nødder
  5. Dejen fordeles i en springform på ca. 26 cm og bages midt i ovnen ved 185 grader i ca. 45-60 min. (Tiden afhænger naturligvis af ovnen samt størrelsen på springformen)
  6. Kagen afkøles helt inden den pyntes med topping
  7. Til toppingen piskes først smør, sukker og vanilje sukker til en lys og luftig masse
  8. Tilsæt flødeost, samt lime saft og skal i og rør forsigtigt sammen
  9. Når kagen er afkølet, kan den toppingen fordeles – brug gerne sprøjtepose
  10. Pynt kagen efter smag og behag. Her kan evt. bruges lidt lime skal på toppen og hakkede nødder på siderne

Velbekomme og god bagelyst 🍰

One thought on “Gulerodskage ala Rosa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top