Svensk, dansk, tysk, ja hvor kommer gløgg egentlig fra? Der er mange traditioner for hvordan det laves og hvornår det drikkes.
I min verden, stammer gløgg fra Sverige, da hele den svenske betydning for ordet er “At varme op”, og det er jo lige netop det gløgg gør – varmer kroppen op indefra.

Det skal bruge til gløgg koncentrat:
- 1/2 usprøjtet appelsin
- 2 hele kanelstænger
- 2 laurbærblade
- 2 stjerneanis
- 1/2 tsk. hel sort peber
- 1/2 spsk. hel allehånde
- 1/2 spsk. hele nelliker
- 1/2 tsk. hel kardemomme
- 30g brun farin
- 2 1/2 dl vand
Det skal du bruge til at mixe gløggen:
- 1 flaske rødvin
- Mandelsplitter
- Rosiner
Fremgangsmåde:
- Vask appelsinen og skær den i skiver
- Kom skiverne, alle krydderierne, farin og vand i en kasserolle. Bring det hele til kogepunktet og lad det småsimre i 10 min. under låg.
- Tag af varmen og lad det trække under låg i ca. 2 timer.
- Sigt over i en ny gryde, tilsæt rødvinen og varm forsigtigt gløggen op den må absolut ikke koge.
- Kom mandler og rosiner i glas eller krus. Hæld den varme gløgg over og server straks.
Velbekomme og god Fredag 🙂