#60 – Geocaching, en skattejagt for voksne

“Far skal vi ikke ud og geocache”, spørger den mindste mig tit. Det er blevet den nye sport derhjemme, og noget der er sjovt, både for børn og voksne.

Fænomenet er amerikansk, men findes nu over hele verden. I alt sin enkelthed går det ud på at finde skjulte skatte, lagt ud af andre mennesker, og gemt på de mest opfindsomme måder. Der findes et opdagelses-gen i os alle, og med geocaching, får man det virkelig aktiveret.

Skjulte skatte, er det ikke bare for børn?

Nej, overhovedet ikke. Se bare hvor mange voksne der rendte rundt og spillede Pokemon Go. Geocaching er lidt i samme stil, her er det bare rigtige “skatte” man skal finde.

Hvad er det så for nogle skatte man kan finde?

Det er rigtigt at der for det meste ikke er tale om en guldskat, men der kan faktisk være mange sjove ting at finde. En skat eller en cache som det hedder på geocache-sprog, består af en eller anden form for beholder. Den kan være meget lille, og kaldet en nano-cache, eller lige så stor som en rigtig skattekiste. Den der har udlagt skatten, bestemmer hvad der er i den. Alle skatte skal som minimum indeholde en log. Den er en lille bog eller en rulle af papir, hvor finderne kan skrive sig på, for at vise andre at de har fundet skatten. Herudover kan der være spændende ting i skatten som enten kommer fra opretteren, eller nogle af dem der har fundet skatten. Det er kotume, at hvis man tager en ting fra skatten, skal man lægge en ny ting deri. Derfor ved man aldrig, hvad man kan finde.

Det er næsten som at være på rigtig skattejagt, bare det gamle kort er skiftet ud med en mobil

Hvor kan man så geocache?

Du har sikkert aldrig lagt mærke til det, men højest sandsynligt lægger der en geocache få hundred meter fra hvor du bor, næsten lige meget hvor du bor. De er blot skjult fra alle “almindelige” mennesker, som ikke kender til geocaching. Netop det at de er skjult, er det sjoveste element i legen. Via en app til sin mobil, kan man se hvor den nærmeste geocache skat befinder sig. Som sagt, er det nok tættere på end du tror.

Når man komme hen på lokationen hvor skatten befinder sig, kommer den sjoveste del. Nu skal den findes. Nogle giver lidt sig selv, når først man kender spillet, men nogle er meget svære og drilske. En chache måtte vi leder efter 3 gange (dage), før vi fandt den. Det var en lille Nano-cache på størrelse med en lillefingernegl, der var sat fast bag på et nedløbsrør med en magnet. Man kunne kun mærke den med sin hånd hvis man ledte efter den, og den var umulig at se.

En anden gang måtte vi kravle ud på en stor gren fra et træ, der hang ud over en sø. Her skulle man finde den rigtige nøgle fra et stort nøglebundt, for at få låsen op til den store metalkasse skatten var gemt i.

Nogle er meget opfindsomme, og bruger lang tid på at lave den helt rigtige cache, så finderen får en fantastisk opfindelse.

Hvordan kommer man i gang?

Der findes en officiel app, som nok bør anbefales. Du skal først oprette dig som bruger, hvilket er gratis, dog med nogle begrænsninger. Det er også muligt at købe VIP adgang for et mindre beløb, (jeg mener det er under 100,- om året), og så har du adgang til alle de geocache der er udlagt i hele verden. I appen ser du et kort af det område du befinder dig i, og så kan du se alle de skatte der er i dit område. Du kan med fordel starte ud hvor du bor, men vi nyder også at geocache når vi er på tur i weekenden, eller er på ferie.

Jeg tør godt love at du bliver overrasket over hvor mange skatte der findes derude, som du slet ikke anede var der. Her kan du starte med at udvælge nogle der er lette at finde. Under hver cache, finder du en beskrivelse af det område den ligger i, og her kan du også se størrelsen, hvor let den er at komme til, og hvor let eller svær den er at finde. Nogle er endda handicapvenlige, så man kan finde den i en kørestol. Andre kan give dig våde fødder, men det er der som regel andre der har fortalt om under kommentarerne på den enkelte cache.

Jeg kunne godt fortælle meget mere, men jeg synes bare det er at komme i gang, og få nogle gode oplevelser. Især i disse tider hvor man måske sidder meget derhjemme, kan det være et afbræk i dagligdagen, og give en masse dejlig luft. Vil du læse mere om geocaching, finder du flere oplysninger her: https://www.geocaching.com/play

Rigtig god fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top