Varm chokolade opskrift

Når jeg tænker varm chokolade, tænker jeg automatisk på vinterdage hos min bedstemor, med mine fætre og kusiner. Vi sad i sofaen og så Disney film og drak varm chokolade pyntet med alle de gode og hyggelige ting.

Der var altid mange meninger om, hvad en god varm chokolade skal indeholde, men hos bedstemor havde alle ret. Jeg kan for eksempel godt lidt at toppe min varme chokolade med små skumfiduser, hvor min fætter nærmest ikke kunne drikke det uden flødeskum. Som sagt, meningerne er mange.

Det skal du bruge for at lave den lækre varme chokolade:

Cirka 4 gode kopper chokolade.

  • 120g Mørk chokolade
  • 1 L mælk (hvis man ikke tåler almindelig mælk, kan det sagtens erstattes med soya eller mandeldrik)
  • Pynt: 1 dl piskefløde, sukker stokke og/eller skumfiduser

Sådan skal du gøre:

  1. Hak chokoladen groft.
  2. Varm mælken i en gryde, til cirka 85 grader.
  3. Tag mælken af varmen, og tilsæt den groft hakkede chokolade.
  4. Pisk rundt til alt den lækre chokolade er opløst og jævn.
  5. Nu er det tid til at pynte: Pisk fløden til en fin luftig skum til at putte oven på, eller top din varme chokolade med skum fiduser eller sukker stokke.

God fornøjelse og velbekomme 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top