Sådan bliver du god til at købe nyt tøj

Bær tøj med god selvtillid.
Uanset hvad du tager på, så sørg for at det er dig der bærer tøjet, og ikke tøjet der bærer dig. Hvis du kæmper med lav selvtillid, kan du prøve disse ting:

Lad være med at købe “telt” tøj. Tøj, der er for stort kan synes som om at det er en fordel ved at skjule din krop, men det er faktisk at kommunikere en mangel på tillid. I stedet bør du købe, hvad der passer og stole på farver, mønstre og dekorationer til at trække øjet væk fra dine fejl. Plus size tøj skal ikke se stort ud, men blot passe til din krop.

Øv god kropsholdning.
Den måde, du bære din krop, kan gøre hele forskellen på, hvordan tøjet ser ud. Hold din hage højt op, skuldrene tilbage, ryggen lige og dine hofter centreret over dine fødder. Når du går, skal du ikke slæbe fødderne lige over jorden – i stedet, øv dig på den slags glidende gang som modellerne bruger på catwalken. Den gør at din krop ikke hopper op og ned så meget. Du kan øve dette med den gamle balancer-en-bog-på-din-hoved trick.

Det er meningen at mode skal få dig til at føle dig godt tilpas. Tøj skal ikke få dig til at føle dig dårlig med dig selv. Det skal give dig komfort, beskyttelse, beskedenhed og æstetisk nydelse. Hvis det ikke sker, er det ikke på mode for dig.

Kend dine kropsmål.
At sætte et målebånd rundt om dig selv, kan måske synes som dit værste mareridt, men du er nødt til at kende din størrelse, hvis du ønsker at kommer til at klæde dig godt. Prøv at fjerne dig fra situationen så meget som muligt, og erkende, at disse er blot vilkårlige numre – de er ikke målinger af, hvem du er som person.

Køb et blød målebånd, som kan foldes ind i en spole. Syersker og skræddere bruge disse. Eller, hvis du er kort på kontanter, spørg om du kan få taget dine mål på dit renseri.
Tag mål til din hals, bryst og underbryst (for kvinder), talje, hofter og lår.
Skriv dine mål ned. Opbevar denne information så du har den lige ved hånden, når du er ude, så du ved præcis, hvad du har brug for.

Få en god syerske eller skrædder.
Nogle gange er din størrelse bare ikke passede til hyldevarer. Du har måske en fyldig barm, men en tynd talje for eksempel, og så vil det meste tøj, der passer til din barm sluge din talje. I stedet for at gå rundt i tøj, der ikke gør noget godt ved din figur, så tag dem til en professionel for at ændre det, så det passer din størrelse. Spørg evt. dit renseri om en henvisning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top