“Først skal træet vises, siden skal det spises”, er vist sådan det lyder. I Danmark og i mange andre europæiske lande, har vi tradition for at hænge små kræmmerhuse på vores juletræ og fylde dem med godter – heriblandt pebernødder.

De lækreste pebernødder nogensinde
Ingredienser du skal bruge til pebernødderne:
250 g hvedemel
½ tsk natron
¼ tsk stødt kanel
1½ tsk stødt peber
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme
¼ tsk stødte nelliker
100 g smør
175 g sukker
1 æg
2 spsk piskefløde
Sådan laver du pebernødderne:
- Hak koldt smør.
- Bland mel, natron og krydderier sammen. Tilsæt det hakkede kolde smør.
- Rør sukker og æg til hvidt skum. Rør fløden heri.
- Bland mel og ægge-massen, og ælt dejen godt sammen.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Tril dejen til finger-tykke stænger. Skær dem i små stykker og tril dem til kugler.
- Sæt pebernødderne på bagepapir på en bageplade og bag dem i 10 – 12 minutter.
Velbekomme😋