Opskrift på jordbær-mazarintærte

Jordbær-mazarintærte
🍓Jordbær-mazarintærte, så englende synger 🍓

Ingredienser til jordbær-mazarintærten:

Tærtebund:
  • 100 g koldt smør
  • 175 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 2 spsk flormelis
  • 1 æggeblomme
Mazarinfyld:
  • 100 g smør
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 75 g ren, rå marcipan
  • 2 æg
  • 35 g hvedemel (ca. ¾ dl)
  • 50 g finthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)
Vaniliecreme:
  • 2½ dl piskefløde 38%
  • ½ dl mælk
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk sukker
  • 2 æggeblommer
  • 2 tsk majsstivelse
Jordbærgelé:
  • 1 blad husblas
  • ¼ dl koncentreret jordbærsaft
  • 300 g jordbær i skiver

Fremgangsmåden er således:

Tærtebund:
  1. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  2. Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml dejen løst.
  3. Tryk den smuldrede dej ud i en smurt tærteform med løs bund (ca. 21 cm i diameter). Tryk dejen godt op ad kanten.
  4. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik bunden med en gaffel.
  5. Forbag tærtebunden i ca. 10 min. ved 200° midt i ovnen.
Mazarinfyld:
  1. Pisk smør, sukker og marcipan luftig med en håndmixer.
  2. Tilsæt æg og mel, og pisk det godt.
  3. Fordel mazarindejen i den forbagte tærtebund og bag den færdig i ca. 20 min. ved 175° midt i ovnen.
  4. Drys chokoladen på den varme bund og lad det smelte. Fordel det over hele bunden og lad kagen køle af, i formen, på en bagerist i ca. ½ time.
Vaniliecreme:
  1. Varm forsigtigt 1 dl. fløde og mælken i en tykbundet gryde.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn og -stang samt sukker til flødeblandingen. Bring det i kog, under omrøring.
  3. Pisk æggeblommer og majsstivelse sammen med en håndmixer i ca. 2 min. Tilsæt den kogende fløde under piskning, kom blandingen tilbage i gryden og bring det i kog under omrøring i 10 sek.
  4. Fjern vaniljestangen og stil flødeblandingen tildækket i køleskabet til den er helt koldt.
  5. Pisk resten af fløden til et let skum og vend den i vaniljecremen. Fordel cremen på mazarintærten.
Jordbærgelé:
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  2. Lun jordbærsaften.
  3. Træk husblassen op af vandet, med det vand der hænger ved og smelt den i jordbærsaften.
  4. Lad blandingen afkøle til den er lillefinger-varm.

Pynt kagen med jordbærskiver og pensel dem med den lune jordbærgelé.

Velbekomme!🍓

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top