Hvordan skal en badedragt sidde?

Det kan være rigtig svært at rådgive om præcist hvordan en badedragt skal sidde, men der er alligevel nogle gode råd man kan gå efter.

En badedragt skal sidde tæt på kroppen, så der ikke sidder noget løst og flagre, men samtidig er det også vigtig at den ikke sidder så tæt at det blive ubehageligt. Man skal stadig have det godt og føle sig vel tilpas. Er den for stram så du slet ikke kan bevæge dig, bliver det hele bare træls, og det er bestemt ikke meningen.

Badedragter er ikke lavet af det samme materiale. Der er stor forskel på hvor elastisk det er. I store træk kan man sige at en billigere badedragt er mere elastisk end en dyrere. Og hvad betyder det så? Jo, en billig badedragt der er meget elastisk, vil udvide sig, og blive større når først den kommer i vand. Det vil sige at den skal være lidt strammere i tør tilstand, så den ikke bliver alt for stor, når poolen kalder. Det kan god være at en badedragt der sidder for stramt er ubehageligt, men en badedragt der falder ned når man kommer i vandet, er heller ikke noget man skal ønske sig. Derfor kan det være sværere at finde en badedragt der passer godt til det hele, hvis den er meget elastisk.

De dyrere badedragter er lavet af et mere kraftigt materiale, der ikke giver sig så meget. Det er en god ting.  Vi er ikke ude i at det er helt stift, men det betyder at den bedre holder formen, i tør som våd tilstand. Den er også bedre til at holde på barmen, hvilket er en dejlig egenskab, hvis man har en stor barm. Der er ingen grund til at brysterne farer fra side til side, når nu de kan blive hvor de skal.

Stropperne falder ned

Er du en af dem der har svært ved at holde stropperne oppe, kan der være 2 grunde hertil. Enten er din badedragt for stor, eller også har du meget smalle skuldre. Har du først prøvet at have overdelen hængende ubevidst nede, vil du næsten gøre alt for at det ikke sker igen. Det er måske okay i svømmepoolen derhjemme (hvis man er så heldig), men i svømmehallen er det knap så sjovt.

Badedragt med krydsryg fra Plaisir til 299,-

Der findes en badedragt der tager højde for dette problem, nemlig en badedragt med krydsryg. Her krydser stropperne på ryggen, hvilket gør dem næsten umulige at falde ned ved et uheld. De er blevet meget populære over de sidste par år.

Konklusionen

En badedragt skal sidde godt, uden at falde ned. Køber du en billig badedragt, har du lidt større udfordringer end en dyrere. Man får altså noget for de ekstra penge en god badedragt koster. Om du så vælger det ene frem for det andet, er op til dig selv. Det hele skal jo hænge sammen i den sidste ende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top