Hvad er empire talje?

Denne kjole har empire talje, der sidder lige under brystet.

Inde for mode, er empire taljen en talje, der falder langt over den naturlige talje. Generelt er kjoler eller skjorter skåret, så taljen er direkte nede under brystet, hvilket får resten af beklædningsgenstanden til at flyde i den nederste halvdel af kroppen. Stilen er vokset og aftaget i mode for hundredevis af år, og det er velegnet til en bred vifte af figurer. Mange varehuse sælger et sortiment af tøj med impire talje og kvinder kan også sy deres egne fra mønstre.

Både græske og romerske kvinder bar kjoler med en genkendelig impire talje. Ud over at være smigrende til mange kropstyper, føles en beklædningsgenstand med denne type talje, også køligere og mindre restriktive. Moden blev samlet op i slutningen af 1700-tallet i mange dele af Europa, og det har været til stede i tøj design lige siden. Mange sommerkjoler og kjoler indarbejdede impire talje. Kvinder vil ofte finde en kjole med denne form for talje langt mere komfortabel end en kjole med en lavere talje, især i varmt vejr.
For kvinder med minimale kurver, kan impire talje skabe illusionen af en fyldigere krop. Tøjet kan også drapere for at maksimere brystet, som slanke kvinder har tendens til at have mindre af. Lette stoffer bruges typisk til at skabe en flydende effekt. Et bånd, skærf, eller andre dekorative træk kan bruges til at fremhæve talje.
Kvinder med tungere og pæreformede tal kan også se fremragende ud i en kjole eller skjorte med impire talje. Da taljen er placeret over midtersektionen på maven, kan kjolen skjule større maver og lår. Tøjet kan også skæres til at fremhæve brystet, med ærmer i varierende længder der dække armene, som ønsket. En skjorte med et impire talje kan bæres over smalle jeans eller nederdele for kvinder, der ønsker at fremhæve deres ben.

En masse af barseltøj er også designet med et impire talje, da talje under brystet føles mere behagelig og naturlig. Det glidende stof over maven giver en kvindes voksende mave, bedre mulighed for at ekspandere uden ubehag, og toppen kan have forstærkning for at beskytte den nye mors bryst. Barseltøj har ofte lukning i bag, så tøjet kan løsnes som en kvinde vokser større.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top