Du er god nok, som du er …

Igennem de sidste seks måneder har Curvii’s kunder, sammen med os, kunnet støtte de Danske Julemærkehjem via shoppen, og det samarbejde har båret frugt. Hver dag året rundt, er der børn der får stor glæde og en forbedret livskvalitet ud af at være en af de årlige 1000 børn, som er heldige at få et 10 ugers skoleophold på et af de fem Julemærkehjem.

Kirsa fra Curvii tog fornyeligt imod invitationen om at besøge endnu et af de fem smukke steder. Denne gang i Hobro.

– Huset her er 82 år gammelt og oprindeligt bygget til at være netop et Julemærkehjem, fortalte forstander Lise Claesson, som sammen med direktør for fonden, Søren Ravn Jensen, bød velkommen i de smukke omgivelser.

Hjemmet ligger i området kaldet Østerskoven og med kun 10 minutters gang til Mariager Fjord.

Ren idyl. Smukt og livsbekræftende. Et sted, hvor man tydeligt mærker at naturen har så meget at give, at det går både i mave og i hjerte.

– For to år siden var vi heldige, i forbindelse med skolens 80-års jubilæum, at have besøg af Kronprinsesse Mary, som er protektor for Julemærkefonden. En meget stor dag, fortalte Lise med et smil.

Udelivet på dette skønne sted, markerede hvad Julemærkehjemmet har – at der er højt til loftet. Meget højt. Skolen er omkranset af skov og midt i det hele er der lavet boldbaner, udetræning, hoppe puder og masser af muligheder for fællesskab. Her er bænke til samtaler og muligheder for at finde sig selv. Men også en stor plads med hytte, bålplads, shelters, et vildmarksbad samt sauna.

– Årsagen til besøget på et julemærkehjem i en forårs måned, er egentlig ganske simpel, lød det fra Kirsa.

– Der er brug for de her skoler, og da der på skolerne er behov for at det er uddannede og kompetente medarbejdere, der hjælper, støtter og underviser børnene, som er i alderen 7-14 år, er der brug for økonomiske midler.

– Vi har, hos Curvii søsat et par gode tilbud i tæt samarbejde med vores søde leverandører, og det vil vi stadig fortsætte med – med jævne mellemrum, men vi har de bedste kunder, som godt ved, at det ikke kun er i juletiden, der er brug for hjælp. Det er alle 12 måneder på året.

– Derfor, sagde Kirsa og fortsatte; derfor har vi lavet og indsat en donationsknap på vores webshop, hvor et click giver 5 kroner.

– Vi er så taknemmelige for hvert et click, og vi er superglade for de mange, der klikker gentagende gange. Vi er blot formidleren og stolte af at være det.

De 1000 børn der årligt får mulighed for et ophold på et af de fem Julemærkehjem, følger den undervisning, de har med fra egen skole.

– Det betyder, at ingen her er kommet lige langt i bøgerne, og dermed er ingen heller ikke bagud, forklarede Lise Claesson.

– Det handler om, at vi finder styrken hos den enkelte. Giver dem værdi. Bygger dem op – enkeltvis, så de har noget at give til sig selv og til hinanden, forklarede hun.

– Dog er undervisning kun én del af det. Der er meget arbejde i det at lære sig selv at kende. At arbejde med sig selv og som vi også siger i reklamerne, finde frem til at man er god nok, som man er…

Det kræver et stort stykke arbejde – og ikke kun mens børnene er på Julemærkehjemmet, men også et sammenspil med elevens skole og den pågældende kommune, familien bor i. Der er mange tråde der skal stækkes i, lød det fra Lise.

– Det er det, Curvii gerne vil være med til at støtte op om, sagde Kirsa.

– Det at få børn til at være børn igen. Det arbejde er der brug for og hvis vi – sammen med vores kunder, kan byde ind med lidt, er vi stolte af at gøre det.


Erhvervs Fundraiser i Julemærkehjemmene, Bente Hartvigsen som også var taget med til Hobro denne dag, synes historien om donationsknappen var fin.

– Måske vi kan lære af den. Måske vi kan fortælle den historie andre steder, så andre kan få gavn af den. Det handler om at gøre det nemt at hjælpe, nemt for dem, som gerne vil, sagde hun.

Hos Curvii er det nemt. Når du shopper, ender du med din kurv på betalingssiden og her finder du knappen. Trykker du på den, lægger vi fem kroner oveni i køb og de fem kroner søger vi for at sende videre til Julemærkefonden.

Curvii samler sammen og sender beløb til fonden hvert kvartal.

Efter en rundvisning, glade smil fra de unge mennesker, gode snakke og en kop kaffe med den lokale journalist, som overværede besøget fra Curvii, takkede vi af.

Igen en smuk dag med masser af indtryk og historier fra den virkelige verden – den verden hvor børn, der igennem længere tid, har kæmpet sig igennem hårde dage, er nået frem til omsorg, kram og tryghed. Lige der midt i skoven mærkede man trygheden, kærligheden og omsorgen. En vilje til at hjælpe og få de her børn til at forstå, at de netop ér gode nok, som de er…

Man er som man er” står der skrevet på et billede i en af rammerne i spisesalen – ind imellem de velkendte plakater af Pippi, som jo siger højt ”Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg nok godt”

TAK fordi du hjælper Curvii med at hjælpe.

Læs også: Den fine artikel fra LigeHer.nu Himmerland

Hvor Journalist Jesper Bøøs skriver om Curviis besøg på julemærkehjemmet i Hobro

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top