Derfor skal du ikke frygte striber

Striber er en fast del af modebilledet, også når vi snakker plus size mode. Samtidigt har vi i mange år fået afvide, at vi skal styre udenom striber når vi shopper tøj. Dette er dog en af de ældste modemyter.

Mange gange har vi fået afvide at striber, og især de vandrette, gør os større at se på. Flere er derfor bange for at købe striber til deres gaderobe.

Jeg skriver dette indlæg for at komme den dårlige modemyte til livs, samt fortælle hvordan vi kan bruge striberne positivt: Med striber kan vi nemlig både skabe længde, figur og fremhæve de gode sider.

Vandrette striber

Mange af de stribede plussize styles har vandrette striber og ikke lodrette. Dette skyldes, at selvom mange tror at de vandrette striber er de værste, har en undersøgelse faktisk bevist, at kvinder i vandrette striber syner tyndere end kvinder i lodrette striber.

Det er især tynde vandrette striber på en kjole, bluse eller tunika, der er med til at fremhæve din talje og figur.

Hvid bomulds bluse med sorte striber fra Zizzi

Hvid bomulds bluse med sorte striber fra Zizzi

Striber i flere retninger

Mange tøj-producenter bruger også striber i forskellige retninger, til at skabe en flot facon på tøjet. Ser du eksempelvis en kjole med vandrette striber og der så i siderne er et stykke med lodrette striber, er dette med til visuelt at skabe mere talje.

Udover at skabe mere facon er styles med striber i forskellige retninger også utroligt smarte og skaber ekstra liv til dit out-fit.

Marineblå kjole med striber og lommer fra JUNAROSE

Marineblå kjole med striber og lommer fra JUNAROSE

Lodrette striber

Søger du istedet at syne højere kan du med fordel bruge lodrette striber på benene. Her er det ikke så vigtigt med tykkelsen på striberne, bare at de er lodrette, da dette visuelt får benene til at syne længere end de er.

Lange flotte stribede bukser i blødt viskose fra Studio

Lange flotte stribede bukser i blødt viskose fra Studio

Mix gerne vandrette og lodrette striber selv, ved eksempelvis at have lodrette striber på benene og vandrette striber på kroppen. Dette skaber både længde og giver figur. Ja og så er der bare drøn smart.

Se alle stribede styles fra Curvii her og spring ud i den tidsløse mode-trend

Back to Top